Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe roladki z serem i pieczarkami

Schabowe roladki z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 31625

Tradycyjny schabowy w nowym wydaniu

Składniki

  • kotlety schabowe 4 szt
  • pieczarki 150 g
  • ser żółty z dziurami 4 platry
  • sól morska do smaku
  • kurkuma mielona do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe umyć, rozklepać i posypać przyprawami. Następnie ułożyć na każdym kotlecie ser i wcześniej usmażone pieczarki. Zwinąć tworząc roladkę.

  2. Mięso można dodatkowo obwiązać nicią, by się nie rozpadło w trakcie smażenia. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, w głębokim tłuszczu. Smażymy przez ok. 6-7 min. z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń