Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, lekko rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso i odłóż je na bok. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę i grzyby, smaż razem 2-3 minuty. Zdejmij z ognia, wymieszaj z kaszą gryczaną. Farsz przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz tymiankiem. Na kotletach rozłóż nadzienie z kaszy oraz pieczarek. Brzegi zawiń do środka, tak by zachodziły na siebie.
Pakowańce obwiąż mocną bawełnianą nitką albo sznureczkiem. Zrumień na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz ok. 35 minut w temp. 190°C. Podawaj plackami z ziemniaków i cukinii oraz ciemnym sosem pieczeniowym.Źródło: Naj