Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z kaszą gryczaną"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Cebulę obierz i drobniutko posiekaj. Warzywa oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj na sypko kaszę gryczaną, odcedź.
Cebulę zeszklij na margarynie. Dodaj warzywa. Duś razem kilka minut. Włóż kaszę gryczaną i znów duś kilka minut. Przypraw i ostudź.
Schab pokrój na 4 plastry. W każdym natnij kieszonkę, po czym lekko rozbij. Nałóż zimny farsz i zepnij wykałaczką. Oprósz solą, pieprzem, mąką. Smaż na oleju do chwili, aż mięso będzie miękkie.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie