Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe ze szpinakiem i serem.

Schabowe ze szpinakiem i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2593

Dodano:

Odsłon: 1748

Kotlety schabowe w formie roladek, pysznie smakują :)

Składniki

  • 5 kotletów schabowych
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kulka sera mozzarella ( 125 g )
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i lekko podsmażamy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy pokrojony szpinak i smażymy do odparowania wody, solimy.

  2. Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na kotlety nakładamy szpinak i plastry sera. Zawijamy w roladkę.

  3. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

  4. Smażymy na oleju na złoty kolor. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem, aby roladki "doszły". Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń