Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe zwijaki z pieczarkami i serem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
55 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 4,70 zł • Przepis na 6 porcji
Schab myję, osuszam i rozbijam tłuczkiem na kotlety. Smaruję każdy płat mięsa cienką warstwą majonezu.
Pieczarki i cebulę obieram, kroję drobno, następnie podduszam je na patelni ok. 10 minut. Paprykę myję, a potem kroję w cienkie paski.
Na posmarowane majonezem kotlety wykładam łyżeczkę pieczarek, 1-2 plasterki papryki i plaster żółtego sera. Całość zwijam i spinam wykałaczką.
Mięso smażę na patelni, na rozgrzanym oleju do momentu, aż kotlety się zrumienią. Następnie przekładam je do brytfanki i dopiekam w piecyku około 30 minut.
Doskonałe na niedzielny obiad i nie tylko. Aneta Matusik z WiskitekŹródło: Kobieta i życie