Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe zwijaki z pieczarkami i serem

Schabowe zwijaki z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Schabowe zwijaki z pieczarkami i serem"

Składniki

  • kg schabu
  • 40-50 dag pieczarek
  • 2-3 cebule
  • ser żółty w plastrach (tyle ile kotletów)
  • 1-2 papryki
  • majonez
  • wykałaczki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 55 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 4,70 zł • Przepis na 6 porcji

  2. Schab myję, osuszam i rozbijam tłuczkiem na kotlety. Smaruję każdy płat mięsa cienką warstwą majonezu.

  3. Pieczarki i cebulę obieram, kroję drobno, następnie podduszam je na patelni ok. 10 minut. Paprykę myję, a potem kroję w cienkie paski.

  4. Na posmarowane majonezem kotlety wykładam łyżeczkę pieczarek, 1-2 plasterki papryki i plaster żółtego sera. Całość zwijam i spinam wykałaczką.

  5. Mięso smażę na patelni, na rozgrzanym oleju do momentu, aż kotlety się zrumienią. Następnie przekładam je do brytfanki i dopiekam w piecyku około 30 minut.

  6. Doskonałe na niedzielny obiad i nie tylko. Aneta Matusik z Wiskitek

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń