Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowy w panierce"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 27
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 337
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 27
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 337
Składniki
Mięso umyj, ułóż na desce, rozbij na grubość pół centymetra (najlepiej zrób to przez folię). Gotowe kotlety przypraw solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozgnieć w ściereczce, również tłuczkiem do mięsa lub zmiksuj w blenderze, połącz z bułką tartą. Roztrzep widelcem jajko na talerzu.
Kotlety zanurzaj w jajku, następnie w bułce tartej z płatkami. Obtocz delikatnie dociskając, by panierka trzymała się mięsa. Rozgrzej olej, schab smaż kilka minut z każdej strony. Udekoruj plastrami cytryny.
Kotlety odstaw, przykrywając talerzykiem. Papryki pokrój w paski, przysmaż na oleju, mieszając. Pokrojone w paski ziemniaki smaż na głębokim tłuszczu. Kotlety podawaj z frytkami i papryką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień