Do góry

Dania główne Przepis na:

Serca duszone z pieczarkami

Serca duszone z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19067

Dodano:

Odsłon: 18

Wypróbowany przepis na "Serca duszone z pieczarkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serca dokładnie oczyść, umyj, przekrój na pół. Pieczarki (najlepiej małe) obierz, oczyść, pokrój na połówki. Cebule obierz, pokrój w talarki. Marchewki oczyść, umyj, pokrój w kostkę.

  2. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj serca, marchewki i pieczarki, pokrusz kostką rosołową, zalej wodą, wymieszaj. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.

  3. Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2 zł.

  4. Przepis przysłała Agnieszka Natkowska z Szerominka.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń