Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka otulone ziołową skorupką"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 86
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 86
Składniki
Skrzydełka opłucz, dobrze osusz. Parmezan drobno zetrzyj, wymieszaj z bułką tartą oraz posiekanymi ziołami. Jajka wbij na głęboki talerz, roztrzep z odrobiną soli i pieprzu. Skrzydełka oprósz mąką, panieruj w jajkach, na koniec obtocz w mieszance ziół, sera oraz bułki tartej. Panierkę dobrze dociśnij.
Skrzydełka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35-40 minut. Morele osącz z zalewy, szalotki obierz. Przygotowane pokrój w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek i grubo posiekaj.
Ocet winny wymieszaj z oliwą, morelami oraz szalotkami. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Tuż przed podaniem domieszaj posiekaną bazylię. Skrzydełka serwuj z sosem morelowym.
ok. 50 min, 1 porcja zawiera ok. 480 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina