Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydła z indyka

Skrzydła z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10796

Dodano:

Odsłon: 4884

Skrzydła z indyka w glazurze brzoskwiniowej

Składniki

  • 4 skrzydła z indyka
  • 1 duża puszka brzoskwiń
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 średnia chili
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • olej rzepakowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Skrzydła z indyka

Przygotowanie

  1. Skrzydła myjemy, osuszamy i kroimy na dwie części (w miejscach zgięć). Brzoskwinie, czosnek i chili kroimy w plasterki, dodajemy do tego sos sojowy, garam masala i sok z brzoskwiń (z puszki). Powstałą marynatą zalewamy skrzydła i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, ja zostawiłam na całą noc. Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oleju i wykładamy skrzydła z marynatą. Pieczemy pod przykryciem przez godzinę w 180 stopniach, z termoobiegiem. Od czasu do czasu można dolać trochę wody. Po godzinie pieczemy już bez przykrycia, do zrumienienia. Wszystko tak naprawdę zależy od wielkości skrzydeł, niektóre pewnie będą się piekły krócej, inne dłużej. Próbujcie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 23 lutego 2016 Przepyszne i aromatyczne skrzydełka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń