Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie na ciabattach

Śledzie na ciabattach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Śledzie na ciabattach"

Składniki

  • 4 filety śledziowe solone bez skóry (mogą być to filety śledzia w oleju z dodatkiem octu)
  • 4 duże ciabatty
  • 2 papryki, żółta i czerwona
  • pęczek koperku
  • duża czerwona cebula
  • liście zielonej sałaty
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe pokrój na kawałki. Żółtą i czerwoną paprykę umyj, osusz, pokrój w paski, usuwając gniazda nasienne.

  2. Cebulę obierz, pokrój w talarki. Koperek umyj i drobno posiekaj. Wszystkie sałatki starannie połącz, dopraw do smaku, wymieszaj i odstaw.

  3. Umyj i dokładnie osusz liście sałaty. Ciabatty zetnij z góry, natnij, wycinając ze środka trochę miąższu. Każdą bułkę wyłóż następnie umytymi liśćmi sałaty. Na sałatę nałóż sałatkę śledziową i od razu podawaj.

  4. Sałatkę śledziową możesz przygotować także z sosem tatarskim lub majonezowym. Wtedy zamiast papryki dodaj do niej ogórki konserwowe.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń