Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti alla carbonara"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 54
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 54
Składniki
25 min • Porcja ok. 280 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje
Boczek kroję w wąskie paski i smażę z posiekaną cebulą na maśle na małym ogniu.
Gotuję jajka na twardo i ścieram je na tarce jarzynowej. Żółtko łączę ze śmietanką i parmezanem. Doprawiam solą i pieprzem.
Makaron gotuję al dente, odcedzam, wrzucam na patelnię z boczkiem i cebulką, dodaję śmietankę z żółtkiem i serem.
Podsmażam, mieszając ze startymi jajkami i pokrojonymi oliwkami. Posypuję tymiankiem.
Kilka minut i gotowe! Carbonarę należy jeść gorącą. Bardzo ją lubię. Aniela Hnatyszyn z BraniewaŹródło: Kobieta i życie