Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti bolońskie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 102
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 102
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
W garnku zagotować posoloną wodę. Selera i marchew oczyścić, obrać, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, grubo posiekać.
Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić na nim mięso. Dołożyć cebulę, marchewkę i seler. Krótko razem podsmażyć.
Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Do wrzącej wody wrzucić makaron i ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Do składników na patelni dodać koncentrat pomidorowy i rozgniecione pomidory z puszki. Sos gotować jeszcze 10 minut na średnim płomieniu.
Makaron odcedzić. Sos ponownie przyprawić. Wymieszać z makaronem. Danie udekorować majerankiem.Źródło: Życie na gorąco