Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti carbonara"

Składniki

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 4 jajka
  • 10 dag parmezanu
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek i bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 10 minut. Jajka wymieszaj ze śmietaną. Parmezan zetrzyj. Odłóż ok. 2 łyżki sera do posypania, a resztę dodaj do śmietany z jajkami.

  2. Sos przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.

  3. Boczek pokrój na kawałeczki. Wysmaż na rozgrzanej patelni. Zdejmij. Makaron odcedź, osącz, włóż na patelnię. Zalej sosem. Smaż chwilę.

  4. Dodaj boczek. Danie posyp resztą parmezanu i posiekanym szczypiorkiem. Udekoruj bazylią.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń