Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti carbonara"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Wlej na dużą, wysoką patelnię łyżkę oliwy i usmaż pokrojony w drobną kostkę boczek. Kiedy boczek będzie chrupiący, dodaj do niego posiekany czosnek i pietruszkę. Wszystkie wymieszaj i smaż przez pół minuty.
Ugotuj makaron. Odcedź i wrzuć na patelnię z boczkiem. Zdejmij z ognia i wymieszaj z połową parmezanu. Postaw ponownie na gaz i podgrzewaj, aż makaron będzie gorący. Polej 2 jajkami roztrzepanymi i mieszaj, aż pokryje się masą jajeczną. Podawaj od razu posypany zmielonym pieprzem i pozostałym parmezanem.Źródło: Olivia