Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti polane sosem bolońskim"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 829
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9225
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 829
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9225
Składniki
Marchewki oraz seler korzeniowy obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Orzeszki upraż na suchej patelni. Seler naciowy oczyść, pokrój na kawałki. Oliwki grubo posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż cebulę, marchewkę oraz seler korzeniowy i naciowy. Krótko podsmaż. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do składników na patelni dodaj koncentrat i rozgniecione pomidory z puszki. Sos gotuj 10 minut. Pod koniec gotowania wymieszaj go z oliwkami i orzeszkami.
Makaron odcedź, osącz. Sos ponownie przypraw do smaku. Wymieszaj z makaronem. Danie posyp parmezanem. Udekoruj majerankiem.Źródło: Naj