Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne i sycące. Jogurt można zastąpić śmietaną, ale i tak danie jest wystarczająco kaloryczne:)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Składniki
Pecorino i mozzarellę zetrzeć na tarce, lazur posiekać na małe kawałki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Sery, jogurt, pieprz i 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu umieścić na dużej patelni, mieszając podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników i rozpuszczenia serów. Dodać odcedzony makaron, nieco zwiększyć ogień i nadal podgrzewać, stale mieszając, aż sos zacznie bąbelkować i ładnie oblepi makaron. Soli nie dodaję, ponieważ sery są dość wyraziste w smaku, ale jeśli ktoś musi, to nie ma przeszkód, ale dopiero na sam koniec.
Podawać od razu, posypane zieleniną.
Zamiast pecorino można dodać inne sery, np. grana padano, parmezan, carski lub dziugas.