Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z cukinią"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34842
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34842
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę. Zeszklij ją na mocno rozgrzanym oleju.
Cukinię dokładnie wyszoruj (nie obieraj). Pokrój w półplasterki. Smaż ok. 5 min, cały czas mieszając, by nie przywarła.
Wędlinę (ja daję najtańszą polędwicę drobiową) pokrój w kostkę i dorzuć do smażonych składników. Całość podlej mlekiem. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem z młynka oraz solą ziołową i duś około 5 minut, by mleko częściowo odparowało. Na koniec dorzuć tarty ser żółty.
Zdejmij potrawę z ognia i dokładnie wymieszaj. W tym czasie ugotuj makaron al dente w osolonym wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu. Odlej go na sicie (możesz dodać łyżkę oliwy, żeby się nie sklejał) i ułóż na talerzach.
Rozłóż na nim przygotowane wcześniej i posyp wierzch porwaną natką pietruszki.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV