Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z krewetkami i oliwkami

Spaghetti z krewetkami i oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 373

Dodano:

Odsłon: 291

Spaghetti ze smażonymi na maśle z czosnkiem krewetkami, z dodatkiem oliwek i pietruszki.

Składniki

  • makaron spaghetti
  • krewetki mrożone - 1 opakowanie 250 g
  • oliwki zielone nadziewane papryką - ok. 150 g (pół słoiczka, preferuję firmy Baresa)
  • czosnek - 2 duże ząbki
  • natka pietruszki
  • chilli
  • sól i pieprz
  • masło - 1 łyżka
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu (u mnie spaghetti pełnoziarniste, gotowane al dente - ok. 8 min.)

    Krewetki gotujemy w osolonej wodzie ok 2,5 minut.
    Nie płuczemy tylko odstawiamy by przestygły.

    Czosnek kroimy w drobną kostkę , oliwki wzdłuż na pół ,a natkę szatkujemy.

    Na patelni rogrzewamy masło i wrzucamy czosnek, gdy zacznie się rumienić dorzucamy krewetki i oliwki . Smażymy ok. 8 min, na samym końcu dorzucamy makaron, natkę pietruszki, przyprawiamy i smażymy jeszcze chwilę razem (ok. dwóch , trzech minut).

    Na koniec posypujemy raz jeszcze świeżą pietruszką.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń