Dania główne Przepis na:
Spaghetti z krewetkami i oliwkami

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 373
Dodano: 22.03.2017
Odsłon: 291
Składniki
- makaron spaghetti
- krewetki mrożone - 1 opakowanie 250 g
- oliwki zielone nadziewane papryką - ok. 150 g (pół słoiczka, preferuję firmy Baresa)
- czosnek - 2 duże ząbki
- natka pietruszki
- chilli
- sól i pieprz
- masło - 1 łyżka
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu (u mnie spaghetti pełnoziarniste, gotowane al dente - ok. 8 min.)
Krewetki gotujemy w osolonej wodzie ok 2,5 minut.
Nie płuczemy tylko odstawiamy by przestygły.
Czosnek kroimy w drobną kostkę , oliwki wzdłuż na pół ,a natkę szatkujemy.
Na patelni rogrzewamy masło i wrzucamy czosnek, gdy zacznie się rumienić dorzucamy krewetki i oliwki . Smażymy ok. 8 min, na samym końcu dorzucamy makaron, natkę pietruszki, przyprawiamy i smażymy jeszcze chwilę razem (ok. dwóch , trzech minut).
Na koniec posypujemy raz jeszcze świeżą pietruszką.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (0)