Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Czosnek i cebulę posiekać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.
W czasie, gdy gotuje się makaron, na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę, następnie wlać pomidory z zalewą (można użyć świeżych pomidorów, najlepiej podłużnych).
Po 2-3 minutach dodać tuńczyka, doprawić solą i pieprzem. Makaron rozdzielić na porcje, dodać sos, posypać tartym parmezanem.
ok. 35 minut
Ten tuńczykowy sos doskonale smakuje z dodatkiem siekanych oliwek. Przed podaniem danie ozdobić tymiankiem.Źródło: Twoje Imperium