Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śródziemnomorskie paczuszki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
45 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcje
Warzywa myję. Pomidor obieram ze skórki, a paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa kroję w kostkę i podsmażam na oleju, aż będą miękkie, doprawiam. Przekładam do miseczki.
Płat ciasta francuskiego rozkładam i rozmrażam. Z ciasta wykrawam nożem szerokie prostokąty. Na każdym prostokącie układam farsz warzywny i zamykam tak, by uformować zgrabną paczuszkę. Dokładnie dociskam brzegi ciasta widelcem.
Jajko roztrzepuję, dodaję parmezan. Masą smaruję paczuszki. Ciastka układam na blasze wyłożonej pergaminem.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 220°C, aż się przyrumienią.
Aneta Klimecka z Katowic.Źródło: Kobieta i życie