Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Stek na zielonym purée z bobu i groszku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 594
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 868
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 594
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 868
Składniki
Zalej 1/2 litra gorącej wody bulionową kostkę, dodaj rozdrobniony czosnek i rozmrożony bób i groszek. Gotuj 5 mi nut, często mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw. Gdy ostygną, odcedź‚ obierz bób ze skórki. Dodaj do groszku i rozgnieć widelcem lub użyj blendera. Ale nie miksuj na jedwabiste purée.
Przypraw steki i smaż na rozgrzanym oleju 4 minuty z każdej strony (lub według własnych upodobań – bardziej lub mniej wysmażone). Usmażone steki zawiń w folię i odstaw jeszcze na bok na 2 minuty.
Podziel purée na 4 części, układaj na nim porcje mięsa. Na wierzch połóż po łyżce fety, oprósz pieprzem i udekoruj listkami mięty. Podawaj od razu.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 335 kcal/porcja • koszt: 7 zł/porcjaŹródło: Olivia