Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 1533

Zdrowo i witaminowo.

Składniki

  • kapusta kiszona, 0,5-0.7 kg
  • duże jabłko, 1 szt.
  • duża marchew, 1 szt.
  • Koperek świeży lub suszony, Duża szczypta
  • cukier, 1 łyżka
  • Sól,pieprz,olej bądź oliwa
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty kiszonej

Przygotowanie

  1. Jabłko i marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

  2. Kapustę,jabłko i marchew mieszamy dolewając oliwy bądź oleju i doprawiając solą,pieprzem oraz koperkiem wg swojego uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 16 stycznia 2011 I taka surówka jest najlepsza.Latwa w przygotowaniu ale za to smaczna. Ja dodaje szeszcze troszke posiekanej cebuli.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewulka55 12 stycznia 2011 uwielbiam taka suróweczkę z cebulką (jak ktoś nie może surowej to ja czasami parzę ) i kminkiem i sporo dodaję natki pietruszki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joasia2 10 stycznia 2011 Robię prawie taka samą surówkę z kapusty kiszonej, tylko nie dodaje koperku. Idealna do ryby. Do cebuli jakoś nie mogę się przekonać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń