Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świderki z mięsem"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Wrzuć mielone mięso, smaż razem kilka minut. Przypraw. Ugotuj makaron, odcedź.
Sos: przecier pomidorowy wymieszaj z 3 łyżkami wody, śmietaną oraz jajkiem. Przypraw do smaku ziołami, solą oraz pieprzem.
Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Włóż połowę makaronu, mięso, nakryj makaronem. Polej sosem.
Posyp pokrojoną Fetą, papryką, rozłóż pomidorki. Zapiekaj ok. 25-30 min w temp. 180°C. Przed podaniem udekoruj danie listkami bazylii.Źródło: Bella Relaks