Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sycąca kartoflanka"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, seler oraz pietruszkę obierz, umyj i drobno pokrój, a cebulę posiekaj.
Zeszklij ją w garnku na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Zalej całość wywarem i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj do czasu, aż warzywa będą miękkie, po czym je zmiksuj. Do gotowego kremu dodaj śmietanę i jeszcze raz doprowadź do wrzenia. Na koniec wrzuć podsmażony boczek i wsyp posiekany koperek.
<strong>Czas: 35 min 1 porcja = 230 kcal</strong>Źródło: Kurier TV