Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 229
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 66
...ale pyszny.
Odsłon: 152
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 229
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 66
...ale pyszny.
Odsłon: 152
Składniki
Wrzuć na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Podsmaż, aż cebula lekko się przyrumieni. Następnie dodaj mięso, smaż przez 5 minut. Dodaj pomidory, dynię, koncentrat, oregano i wodę. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Przygotuj płaty lazanie, obgotowując je przez 3-4 minuty we wrzącej wodzie. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym kawałki makaronu. Przykryj je masą dyniowo-pomidorową i serem ricotta. Ułóż tak 2-3 warstwy, a na koniec posyp startym żółtym serem.
Piecz lazanie przez godzinę w temperaturze 180 st. C.Źródło: Olivia