Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6765
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6765
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
PRZYGOTOWANIE: 1. Botwinę oczyść, opłucz i pokrój. Zalej wrzącą, lekko zakwaszoną wodą, ugotuj.
Umyte rzodkiewki pokrój w plasterki, a ogórki obierz i potnij w cienkie paseczki lub w słupki.
Zsiadłe mleko wymieszaj ze śmietaną, roztrzep trzepaczką.
Dodaj wystudzoną, osączoną botwinkę, ogórki, rzodkiewkę oraz pokrojone mięso i posiekaną zieleninę.
Chłodnik wymieszaj, przypraw solą, cukrem i kwasem burakowym. Wstaw na noc do lodówki, by się przegryzły.Źródło: Kurier TV