Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 105
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9230
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 105
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9230
Składniki
Mielone mięso wieprzowe i baranie przełożyć do misy. Dodać miód, imbir, sezam, szczyptę soli, posiekaną natkę pietruszki i sos sojowy. Dokładnie wymieszać i wyrobić. Zwilżonymi wodą dłońmi formować niezbyt duże kuliste pulpeciki.
Cukinię opłukać, wytrzeć do sucha, pokroić w grubsze plastry, a te na połowy. Na szpikulce do szaszłyków nakłuwać pulpeciki na zmianę z kawałkami cukinii. Szaszłyki posmarować olejem. Kłaść na dobrze rozgrzany ruszt i piec, od czasu do czasu obracając.
Szaszłyki serwować z wcześniej przygotowanym sosem: jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić przyprawą typu vegeta.
Czas przygotowania: około 40 minutŹródło: Życie na gorąco