Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki limonkowe z ryżem i żurawiną"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 105
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 378
Polecam.
Odsłon: 436
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 105
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 378
Polecam.
Odsłon: 436
Składniki
Piersi pokrój w kostkę. Natrzyj je przyprawami i olejem. Limonkę potnij na plasterki. Nadziej na szpikulce do szaszłyków.
Ryż ugotuj, a następnie przesmaż na patelni. Po chwili dorzuć posiekaną cebulkę z miętą oraz żurawiny i orzechy.
Szaszłyki usmaż na rozgrzanym oleju. 4. Gdy będą dobre (po 10 minutach), zdejmij je z patelni, a do wytworzonego z nich sosu dolej bulion i wymieszaj z mieszanką ryżową.Źródło: Kurier TV