Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki owinięte schabem

Szaszłyki owinięte schabem

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 2324

Bardzo szybciutko i prosto się robi a na patyczek można nadziewać dowolne kompozycje.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Kilka czarnych oliwek
  • Kilka pieczarek marynowanych
  • 1 berlinka
  • 2 ogórki małe konserwowe
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
  • Wykałaczki do szaszłyków
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz sola.

  2. 3. Na wykałaczkę nadziewamy na przemian, pokrojony w plastry ogórek, pokrojoną berlinkę, oliwkę, pieczarkę.

  3. 4. Układamy na środku mięsa.

  4. 5. Zawijamy ciasno roladki.

  5. 6. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  6. 7. Panierujemy w bułce tartej.

  7. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  8. 9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    10. Po upieczeniu wyjmujemy patyczki i kroimy wzdłuż.
    11. Szaszłyki gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 13 marca Super pomysł, trochę pracochłonny ale wart efektu.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 marca Przed sezonem grillowym idealna propozycja :) My co prawda już dwa tyg. temu trochę grillowaliśmy na działce, bo fajna pogoda była ;)
Po obejrzeniu tych "tysięcy" fot, człowiek nabiera takiego smaka, że ciężko będzie wytrzymać do powtórki z łazanek hihi.
Pycha, mniam, mniam - 7 ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń