Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki serowo-warzywne"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 582
Składniki
25 minut • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 3,20 zł • Przepis dla 6 osób
Cukinię umyj, osusz, pokrój w grube talarki, oprósz solą, odstaw. Gdy puści sok, odsącz. Paprykę oczyść, pokrój w kwadraty, a cebule w ósemki. Pieczarki oczyść, podetnij nóżki.
Wybrany ser pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę.
Na metalowe szpadki lub wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno pieczarki, cebulę, ser, paprykę i cukinię. Szaszłyki oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz na tacce do grillowania, obracając, do chwili, aż ser się przyrumieni.
UWAGA! Nie wszystkie gatunki serów nadają się do grillowania. Te zaproponowane przez nas pięknie się przypiekają, pozostając kremowe w środku. Inne mogą się po prostu rozpuścić i spłynąć po ruszcie.Źródło: Kobieta i życie