Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki warzywne"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 649
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 649
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Kalarepy umyj, pokrój w plasterki. Brokuł umyj, podziel na różyczki, wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj około 5 minut. Wyjmij z wrzątku, przelej zimną wodą. Kabaczka lub cukinię umyj, pokrój w grube plasterki, usmaż na łyżce oliwy, osącz na papierowym ręczniku. Cebule dymki obierz ze skórki, pokrój w plasterki, lekko przysmaż. Papryki pokrój na kawałki. Możesz je usmażyć.
Na patyczki nakładaj po kolei różne warzywa, tak, by było kolorowo. Szaszłyki możesz grillować, podsmażyć lub podawać na zimno.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień