Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z bakłażanem i boczkiem"
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 31
Polecam.
Odsłon: 2592
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 267
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 28
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 31
Polecam.
Odsłon: 2592
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 267
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 28
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój w plastry, oprósz solą. Ziemniaki wymyj, pokrój w plastry, przypraw solą i pieprzem. Brzoskwinię lub morele umyj, obierz ze skórki. Na patyczki do szaszłyków nabijaj zwinięte plastry boczku i cząstki owoców.
Ziemniaki smaż na rozgrzanym oleju. 10 minut przed końcem smażenia ziemniaków usmaż bakłażany. W naczyniu żaroodpornym układaj plastry usmażonych ziemniaków i bakłażana, a na nich szaszłyki. Całość zapiekaj 20 minut w temp. 180°C. Przed podaniem posyp koperkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień