Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z cukinią, w marynacie cytrynowej"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 422
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
PORCJE PRZYGOT. ok. 15 min (+ czas marynowania); CENA PORCJI: ok. 5,20 zł
Cytrynę umyj i sparz. Zetrzyj na drobno skórkę, a z cytryny wyciśnij sok.
W misce połącz olej z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i otartą skórką z cytryny. Włóż kawałki mięsa i odstaw na ok. godzinę.
W międzyczasie pokrój cukinię wzdłuż na wąskie plastry (np. obieraczką do ziemniaków). Lekko osól i oprósz chili. Namocz szpadki szaszłykowe w wodzie (nie spalą się).
Na szpadki nadziej cukinię zwiniętą w roladki i kurczaka. Szaszłyki piecz, obracając, ok. 20 min, aż mięso będzie gotowe).Źródło: Świat kobiety