Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja obiadowa,danie świetnie się sprawdzi również na kolacje.
Polecam.
Odsłon: 699
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36154
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Polecam.
Odsłon: 699
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36154
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Składniki
Do mięsa mielonego zetrzeć na tarce cebulę,dodać pieprz,sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek,w razie potrzeby dodać sól do smaku pamiętając,że sos sojowy jest słony. Całość dokładnie wyrobić ręką i odstawić na pół godz.do lodówki. Uformować klopsiki po 4 na szaszłyk,po 25 g jeden. Ciasto francuskie rozwinąć w prostokąt i pociąć na paski niewiele szersze jak klopsiki. Patyczki od szaszłyków chwilę moczyć w wodzie,ułożyć 4 klopsiki w odstępach,następnie uzupełnić ciastem francuskim,całość przebić patyczkiem do szaszłyków.
Tak przygotowane szaszłyki wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
piec w 180 C ok.40 min.do zarumienienia ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.