Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z klopsików"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Tosty (lub kajzerkę) namocz w zimnej wodzie. Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko, dołóż pikantny keczup oraz dobrze odciśnięte pieczywo.
Dokładnie wyrób na gładką masę. Przypraw do smaku solą, czarnym pieprzem oraz słodką papryką. Świeże papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne, strąki opłucz, osusz i potnij w grubą kostkę.
Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi uformuj 24 niewielkie kuleczki. Na długie drewniane patyczki lub igły do szaszłyków ponabijaj po 3 klopsiki na przemian z kawałkami papryki.
Na patelni rozgrzewaj porcje oleju. Partiami wkładaj przygotowane szaszłyki. Smaż je na rumiano ze wszystkich stron (około 10 minut). Osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj np. z ziemniakami z wody lub pieczonymi albo z ryżem ugotowanym na sypko. Danie serwuj z surówką z kapusty pekińskiej.
40 min, Porcja: 435 kcal, Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj