Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z młodych ziemniaków"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13949
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1608
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15695
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6373
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13949
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1608
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15695
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6373
Składniki
45 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 4 porcje
Dokładnie mieszam keczup z sosem chili. Doprawiam przeciśniętym czosnkiem, imbirem, ziołami, solą, pieprzem.
Ziemniaki namaczam na kilkanaście minut w zimnej wodzie. Skrobię, gotuję 5 min. w osolonym wrzątku. Ciepłe polewam 1/2 glazury, mieszam.
Papryki myję, kroję w ko stkę. Cebulę obieram i kroję w szersze piórka. Ostudzone ziemniaki zawijam w paseczki boczku. Nabijam je na bambusowe patyki na przemian z cząstkami cebuli i papryki. Szaszłyki smaruję pozostałą glazurą, układam na tackach do grillowania.
Piekę, kilkakrotnie obracając, nad rozżarzonymi węglami przez 15-20 minut.
NASZEJ EKSPERTKI
Urszula Korzycka z Bolimowa.Źródło: Kobieta i życie