Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z papryką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13826
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1592
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15435
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6295
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13826
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1592
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15435
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6295
Składniki
Jeśli do szaszłyków używasz patyczków – namocz je
około 20 minut; pieczenie: około 20 minut; cena porcji: około 4,30 zł
Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w sporą kostkę.
Obie cebule obierz. Jedną pokrój w talarki. Włóż mięso i cebulę do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zalej wszystko oliwą, oprósz papryką, przyprawą grillową i wymieszaj. Wstaw do lodówki pod przykryciem na ok. 2 godz.
Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion. Drugą cebulę przekrój na ćwiartki i jeszcze na pół w poprzek. Na patyczki szaszłykowe nabijaj na przemian: cebulę, mięso, paprykę. Posmaruj resztą marynaty i grilluj ok. 20 min, smarując oliwą. Szaszłyki oprósz solą i pieprzem. Możesz podać z sosem, np czosnkowym.Źródło: Świat kobiety