Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z papryką, cebulą i koperkiem"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4822
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 232
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4822
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 232
Składniki
PORCJE PRZYGOT. ok. 30 min (+ czas marynowania); CENA PORCJI: ok. 5,60 zł
Włóż kurczaka i paprykę do szklanej misy, dodaj sok z cytryny, czosnek, olej, kolendrę, wymieszaj. Nakryj i zostaw na ok. godzinę.
Długie drewniane szpadki szaszłykowe namocz w wodzie przez ok. 10 min, by się nie spaliły.
Rozgrzej grill (lub piekarnik). Nabij kawałki kurczaka, papryki i plastry cebuli na szpadki i piecz przez ok. 15 min, obracając, aż mięso będzie miękkie i przypieczone. Jeśli lubisz, gotowe szaszłyki możesz obficie posypać koperkiem.Źródło: Świat kobiety