Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z sosem"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 440
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32612
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 440
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32612
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Piersi opłucz, osusz, a potem pokrój na nieduże kawałki. Nektarynki umyj pod bieżącą wodą, przekrój na ósemki, usuwając pestki.
Cebule obierz, jedną pokrój na ósemki, drugą drobno poszatkuj. Czosnek pozbaw osłonek, posiekaj. Umyte pap- ryczki posiekaj w krążki. W rondelku rozgrzej 5 łyżek oleju, przesmaż poszatkowaną cebulę. Dodaj czosnek i papryczki. Chwilę smaż razem. Dodaj posiekane pomidory z zalewą. Dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Przygotuj patyczki do szaszłyków. Nadziewaj na nie na przemian mięso kurczaka, kawałki cebuli i nektarynek. Przesmaż szaszłyki na 2 łyżkach oleju, a następnie przełóż na pokrytą pergaminem blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika. Piecz około 10 minut w temp. 200 st.
Gotowe szaszłyki ułóż na talerzach. Dekoruj dowolnymi kiełkami (np. groszku). Podawaj razem z pikantnym sosem pomidorowym.
Czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 4,90 zł.Źródło: Świat kobiety