Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z warzyw"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Patyczki do szaszłyków zanurz w wodzie i odstaw na co najmniej 30 minut. Warzywa umyj. Kolby kukurydzy pokrój w czterocentymetrowe paski, papryki przekrój na pół, wyjmij nasiona. Cebulę obierz, przekrój na pół. Polędwiczki pokrój w plasterki, lekko z każdej strony uformuj dłonią.
Do miseczki wlej oliwę, sos sojowy i ocet balsamiczny. Każdy kawałek mięsa zanurz w zalewie. Wszystkie nabijaj naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Na końcu posyp je oregano, solą i przyprawą do grilla.
Szaszłyki układaj na patelni grillowej, w piekarniku lub w sezonie letnim bezpośrednio na grillu. Piecz je z każdej ze stron, aż staną się rumiane, a mięso upieczone. Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień