Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z warzyw i boczku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
Boczek, cebulę, cytrynę pokrój w plastry, paprykę w cząstki. Nabijaj na patyczki. Przyprawy połącz w małej miseczce, posyp szaszłyki.
Smaż je na patelni 10 minut, aż się zarumienią lub grilluj. Szaszłyki te świetnie komponują się z sosem musztardowo-miodowym. Przygotuj go z odrobiny oleju, ostrej musztardy, miodu, odrobiny soku z cytryny soli i pieprzu.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień