Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycel po kowbojsku"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 177
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 139
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9261
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 177
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 139
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9261
Składniki
ok. 60 minut
Ziemniaki (podobnej wielkości) porządnie wyszorować i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec około 60 minut.
Filet z indyka oczyścić, pokroić na 4 plastry. Rozbić je między dwoma kawałkami folii spożywczej (mięso nie będzie pryskać). Cukinię umyć, odciąć końce, resztę pokroić w słupki.
Orzeszki ziemne drobno posiekać, wymieszać z tartą bułką i wysypać na płaski talerz. Jajko wbić na głęboki talerz, roztrzepać ze szczyptą pieprzu i soli. Sznycle najpierw oprószyć mąką. Następnie panierować w jajku i orzechach z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju po 1-2 minuty z każdej strony.
Masło rozgrzać w garnku, podsmażyć cukinię. Posypać solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, dusić 4 minuty. Sznycle osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczonymi ziemniakami, jarzynką z cukinii i kwaśną śmietaną. Danie udekorować cząstkami limonki.Źródło: Życie na gorąco