Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle cielęce panierowane migdałami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32577
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 57
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32577
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 57
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Składniki
Posiekaj drobno migdały lub zmiel je w młynku. Wysyp na talerz, wymieszaj dokładnie z natką i parmezanem. W głębokim talerzu roztrzep jajko i wymieszaj z mlekiem.
Przykryj kolejno sznycle plastikową folią i lekko rozwałkuj wałkiem do ciasta. Oprósz mąką, zanurz w jajku wymieszanym z mlekiem, obtocz w migdałowej panierce. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Rozgrzej olej i masło na dużej patelni z powłoką typu non-stick. Smaż sznycle po 2 minuty z każdej strony, aż mięso będzie miękkie, a panierka nabierze złocistego koloru. Po zdjęciu z patelni osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z cząstkami cytryny, ziemniaczanym purée i zieloną sałatą.Źródło: Olivia