Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle rolowane z serem i cukinią"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 238
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 238
Składniki
Ziemniaki obrać, gotować 15–20 minut w posolonym wrzątku. Cukinię pociąć w cienkie słupki. Sznycle lekko rozbić, oprószyć pieprzem i solą.
Na każdym kotlecie położyć pół plasterka sera, gałązkę tymianku i porcję cukinii. Razem zrolować, spiąć wykałaczką. W brytfance rozgrzać łyżkę oleju, obsmażyć roladki. Podlać bulionem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać 30 minut.
Wystudzone ziemniaki zetrzeć grubo na tarce. Dodać żółtka oraz sól i pieprz do smaku. Na patelni porcjami rozgrzewać resztę oleju. Łyżką nakładać ziemniaczane ciasto, formować cienkie placuszki i smażyć po 2–3 minuty z obu stron. Brokuły podzielić na różyczki, włożyć do posolonego wrzątku, gotować 5–10 minut. Gotowe roladki przełożyć na talerz, trzymać w cieple, żeby nie wystygły.
Sos z dna brytfanki, przelać przez sitko do garnuszka. Dodać śmietanę, zagotować. Zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Roladki polać sosem śmietanowym i posypać płatkami. Serwować z plackami ziemniaczanymi i brokułami.
Czas przygotowania: 105 minutŹródło: Życie na gorąco