Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle schabowe z jarzynką"
Polecam.
Odsłon: 118
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 37
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 568
Polecam.
Odsłon: 118
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 37
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 568
Składniki
Ziemniaczki obrać, przekroić na połówki. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Ziemniaki i marchewkę włożyć do garnka. Zalać 0,5 l wody.
Poczekać, aż woda zawrze, a wtedy zmniejszyć płomień i gotować jeszcze 15-20 minut. Odcedzić, zachować 0,25 l wywaru z gotowania warzyw.
W garnku rozgrzać masło. Oprószyć je mąką i krótko zasmażyć. Do zasmażki dolać odłożony wywar warzywny oraz mleko. Wsypać bulion w proszku. Mieszając, gotować sos około 5 minut. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki, kilka odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać.
Ugotowane warzywa i posiekaną natkę pietruszki włożyć do sosu. Mocno razem podgrzać. Doprawić solą i pieprzem 3 Na patelni rozgrzać olej. Kłaść sznycle, smażyć po 5 minut z każdej strony.
Pod koniec oprószyć je pieprzem i solą. Sznycle i jarzynkę wyłożyć na talerze. Udekorować odłożoną natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco