Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle w sosie z czuszką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. Cebulę posiekać, zieloną paprykę oraz czuszki oczyścić i pociąć w paseczki. Dodać do boczku, chwilę razem smażyć. Zalać wodą, przykryć i dusić około 15 minut.
Obrać pomidory (po sparzeniu wrzątkiem). Usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w niedużą kostkę i wrzucić do garnka na 5 minut przed końcem duszenia.
Doprawić solą, pieprzem i papryką mieloną. Zdjąć z ognia i trzymać pod przykryciem.
Mięso obtoczyć w mące wymieszanej z solą i białym pieprzem. Kotlety smażyć na rozgrzanej margarynie z dwóch stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.
Usmażone mięso skropić sokiem z cytryny. Podawać z pikantnym sosem.Źródło: Twoje Imperium