Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka w orzeszkach"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9904
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1680
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9904
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1680
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3794
Składniki
20 min; Cena porcji: ok. 3,50 zł; Porcja: 630 kcal;
Filet opłucz, wytrzyj. Mięso pokrój na 4 plasterki. Każdy z nich włóż pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbij. Sznycle z obu stron oprósz solą i pieprzem.
Orzeszki ziemne drobno posiekaj. Płatki kukurydziane wsyp do woreczka i pokrusz. Wymieszaj z bułką tartą oraz orzeszkami. Przesyp na płaski talerz. Na drugi talerz wsyp mąkę. Jajko wbij na głęboki talerz i roztrzep widelcem.
Sznycle obtocz w mące, potem zanurz w jajku i panieruj w pokruszonych płatkach z orzeszkami. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Włóż kotlety. Smaż po 2–3 min z każdej strony. Sznycle udekoruj limonką. Podawaj np. z duszoną cukinią.Źródło: Naj