Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka w orzeszkach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6279
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6279
Składniki
20 min; Cena porcji: ok. 3,50 zł; Porcja: 630 kcal;
Filet opłucz, wytrzyj. Mięso pokrój na 4 plasterki. Każdy z nich włóż pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbij. Sznycle z obu stron oprósz solą i pieprzem.
Orzeszki ziemne drobno posiekaj. Płatki kukurydziane wsyp do woreczka i pokrusz. Wymieszaj z bułką tartą oraz orzeszkami. Przesyp na płaski talerz. Na drugi talerz wsyp mąkę. Jajko wbij na głęboki talerz i roztrzep widelcem.
Sznycle obtocz w mące, potem zanurz w jajku i panieruj w pokruszonych płatkach z orzeszkami. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Włóż kotlety. Smaż po 2–3 min z każdej strony. Sznycle udekoruj limonką. Podawaj np. z duszoną cukinią.Źródło: Naj