Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle z mortadeli"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34836
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34836
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Ziemniaki i seler obierz, pokrój, gotuj w posolonej wodzie 20 minut. Podgrzej mleko z połową masła. Cebule obierz, 3 z nich pokrój w plasterki. Oprósz je 2 łyżkami mąki i zrumień na 4 łyżkach oleju. Pozostałe masło stop, oprósz resztą mąki, zasmaż. Dolej bulion oraz wino. Gotuj 5 minut, mieszając. Pod koniec do beszamelu domieszaj śmietanę, przypraw go solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Ostatnią cebulę posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż go na chrupko. Dodaj posiekaną cebulę i groszek. Duś 5 minut, wymieszaj z beszamelem. Ziemniaki i seler odcedź. Dolej mleko z masłem i utrzyj na piure. Przypraw je solą i gałką. Motradelę pokrój w plastry. Zrumień na reszcie oleju. Podawaj z sosem i piure. Danie posyp krążkami cebuli.
Spróbuj także motradeli w panierce z krakersów. ok. 45 min 1 porcja zawiera ok. 960 kcal. Ok. 3,90 zł za porcję.Źródło: Tina