Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi grillowane"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Warzywa i grzyby umyć i oczyścić. Brokuła podzielić na różyczki, papryki pokroić w paski, pie- czarki i bakłażana w plasterki, szpa- ragi w kawałki.
Z 2 łyżek octu, i 4 oliwy oraz przypraw przygotować sos. Zalać nim warzywa, odstawić na 30 minut. Osączyć, układać warzywa na rozgrzanym grillu. Piec, obracając, szparagi 7 min, brokuła 10 minut, papryki i pieczarki 15 minut, bakłażana 20 minut.
Przełożyć do salaterki, ostudzić. Dodać pokrajanego w ćwiartki pomidora, zalać sosem, podawać.Źródło: Twoje Imperium