Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sztuka mięsa w sosie cebulowym z dodatkiem wina"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Składniki
W misce dokładnie wymieszaj sos sojowy i tabasco. Mięso umyj, oczyść z błonek i pokrój w 1-centymetrowe plastry. Wrzuć do marynaty i odstaw na noc do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w półplastry.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i podsmaż. Gdy się zarumieni, dodaj mięso razem z marynatą i dokładnie wymieszaj. Wlej pół szklanki wody i duś około 10 minut. Dolej wina i poczekaj, aż odparuje.
Mięso wyjmij z patelni, a sos wlej do pojemnika. Całość zmiksuj na gładką masę. Jeśli będzie zbyt rzadki, możesz go zagęścić łyżką mąki wymieszaną z niewielką ilością wody.
Mięso podawaj polane sosem np. z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.Źródło: Na żywo